Blog

Det kan ikke betale sig selv at male sit hjem

Vi samler ting men væggene består

Der er nogle af os der virkelig har et samlergen, som elsker at gå på jagt som nogle vaskeægte tingfindere, og bringe skattene hjem til samlingen. Det er få blandt os, men vi har alle lidt tendensen til at akkumulere ting og sager. Det er til dels fordi vores omverden byder sig til med utroligt mange ting, som man i et svagt øjeblik kan blive fristet af. Det er tilbudsvarer og udsalg, men det er også genbrugsfund og vintage-guld, der finder sin vej til vores klædeskabe, stuemøbler og køkkenskabe. Det er på den anden side ikke helt lige så appellerende at tage sig tiden til at skille sig af med tingene, især hvis man ikke bryder sig om at smide ud, eller hvis man ikke bor i en boligforening der har for vane at afholde loppemarkeder. Det kan dog virkeligt anbefales at rydde lidt ud, og den bedste anledning til at få dette gjort er, i en total renselsesproces.

Hvide vægge og starte forfra

Den materielle og æstetiske renselse starter allerbedst med simpelthen at få tømt værelserne, og få malet hvidt. Så starter man med en ren tavle, og kan derfra langt nemmere få sat de ting tilbage, som man virkelig mener fortjener en plads. Så kan resten komme i kælder, på loft eller i lejet opbevaringscontainer hvis man vitterligt ikke har andre muligheder for opbevaring. Det er en proces alle mennesker har godt af, for den fungerer som ikke bare en materiel, men også mental befrielse. Tingene vi har kan vi tillægge positive følelser, men der binder os også, og bliver en begrænsende faktor. Især hvis vi lever i et væld af ting og sager. Når man starter forfra med hvide vægge, så er der intet der kan forhindre tanken i at tænke frit og efterlade fortidens dårlige indretningsvaner på historiens losseplads.

Find en faglært maler i Næstved

Når man skal starte forfra på denne måde, så er det essentielt at finde sig en professionel, og helst lokal, maler. Det er bedst at denne er lokal af flere årsager, men især fordi man så nemmere kan mødes og diskutere processen inden malerarbejdet begynder. Det er godt at få lidt rådgivning med på vejen, selvom man vælger blot at få malet hvidt. Det kan være et spørgsmål om hvilken tone af hvid, samt valg i køkken og bad, der er godt lige at få vendt med sin fagperson.

Det er blevet rigtig nemt at finde en lokal maler i Næstved, man kan bare gå på nettet og på en side som eksempelvis maler-oversigt.dk, der tilbyder at kontakte op til tre lokale malere, og indhente tilbud fra dem. På den måde er man ikke nødsaget til at ringe rundt til flere malerfirmaer, og gentage sit projekt flere gange. Samtidig bliver det at få et tilbud noget man gør med armslængde, hvilket mange sætter pris på. Med de tre tilbud i hånden er man rustet til at træffe det rette valg, der naturligvis ikke kun handler om pris, men også om kommunikation og tillid. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *