Blog

Turen går til solskinsøen Bornholm

Hvis du er lidt tom for idéer til, hvor den næste rejse skal gå hen, så kan det være du skulle overveje skønne Bornholm. Som en perle i Østersøen, ligger Bornholm lidt for sig selv. Men på trods af den lange afstand til resten af Danmark, så har øen stadig en masse dansk kulturliv at byde på.

“Bornholm, Bornholm, Bornholm” – her kommer vi!

Et af de mere populære feriesteder

Selvom at Bornholm ligger et stykke væk, så er det stadig et yderst populært feriested at besøge. Og fordi det er så populært, så kan du godt forvente at der er mange turister. Derfor skal du også være ude i god tid, når det kommer til at finde et ledigt sommerhus. De gode bliver revet væk, så det er med at være hurtig.

Et sommerhus på Bornholm er heller ikke billig, netop på grund af denne konkurrence. Derfor er det også en fordel at booke sommerhuset tidligt, så du kan få det til en god pris. Mangler der alligevel lidt i budgettet for at ferien kan blive til noget, kan du tage et lån og spæde lidt til.

Er du ikke til sommerhus, kan du også vælge et kroophold. Her kan du rigtigt komme i feriestemning, da der ofte er ekstra service på stedet.

Turen til Bornholm

Der er flere måder at komme til Bornholm, og det er værd at vide, inden man tager af sted. Det kan være en rigtig lang tur, hvis man kommer fra Jylland. Er dette tilfældet, kan det være værd at tage flyet til Rønne lufthavn. Flyet flyver fra flere lufthavne, og du vil spare meget tid og besvær, på denne måde. Til gengæld vil du ikke have bil på øen, medmindre du lejer en.

Bor du lidt tættere på Bornholm, kan du måske godt tage bilen. Uanset hvad skal du til Sjælland, men hvad du gør herfra, er op til dig. Du kan enten tage turen videre til Sverige, og sejle fra den svenske by Ystad og til Rønne. Denne tur er klart den hurtigste, men til gengæld skal du også krydse landegrænser.

Der er også mulighed for at sejle fra Køge til Rønne. Denne tur tager hele fem og en halv time. Til gengæld får du her en smuk udsigt over Østersøen.

Oplevelser på Bornholm

Bornholm bliver kaldt solskinsøen, da der er mange solskinstimer der. Men udover solskin, kan du også opleve en fantastisk natur. På øen findes der både store klipper, men også klare søer, frodige skove og hvide strande. Der er lidt for enhver, men vær opmærksom på, at det kan være hårdt at cykle rundt, da der findes mange stejle bakker.

Bornholm kan også tilbyde oplevelsen af rundkirker, historiske monumenter og lækker mad. Der er altså pakket rigeligt med oplevelser, på den lille ø. Der er tale om en rigtig fiskerø, og derfor er det næsten et must, at smage på lokal røget fisk, fra de bornholmske røgerier. Måske slutte af med en krøllebølle is efterfølgende?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *