Blog

Sådan får du den bedste tur til Bornholm

Hvor ligger Bornholm?

Bornholm er en ø, der ligger ud for Danmarks østkyst i Østersøen. Den er den østligste del af Danmark og grænser op til Sverige, Polen og Tyskland. Det gør den til en fantastisk destination for rejsende, der ønsker at opleve forskellige kulturer og udforske nærliggende lande på deres rejse. De nærmeste storbyer er København i Danmark og Gdansk i Polen. Med et areal på kun 588 km² er Bornholm en lille, men smuk ø med masser at tilbyde besøgende. Der er mange strande, skove, søer, kirker og slotsruiner over hele øen. De to største byer på Bornholm er Rønne (hovedstaden) og Nexø, som begge har interessante seværdigheder at udforske.

Når du planlægger din rejse, er den bedste måde at komme til Bornholm på med færge eller fly. Færger fra København tager ca. tre og en halv time, mens flyrejser fra København kun tager 45 minutter. Hvis du gerne vil udforske nærliggende lande på din rejse, er der også færger fra Ystad i Sverige og Świnoujście i Polen. Klik ind og læs mere på forhånd om et skønt hotel at overnatte på, når turen går til Bornholm.

Når du først er ankommet til øen, er det nemt at komme rundt takket være det effektive offentlige transportsystem, der drives af Øresundstog A/S. Busserne kører ofte og forbinder de fleste større byer på Bornholm samt nabobyer som Køge og Nakskov i Danmark. Der er også lokale taxaer og biludlejningsfirmaer, hvis du gerne vil længere ud i verden.

Når det kommer til overnatning på Bornholm, er der noget for enhver smag. Fra campingpladser til luksushoteller, øen har masser af muligheder for besøgende. Priserne kan variere betydeligt afhængigt af sæsonen og den type indkvartering, du vælger, så det er bedst at lave lidt research på forhånd. Klik ind her og find det bedste hotel i Gudhjem.

Uanset hvilken slags rejse du leder efter, kan Bornholm helt sikkert tilbyde noget særligt. Med sin unikke blanding af natur, kultur og historie vil denne lille danske ø helt sikkert gøre din ferie uforglemmelig!

Aktiviteter på Bornholm

holde dig beskæftiget. Lige fra at cykle rundt i øens bølgende bakker eller svømme i det krystalklare vand til at udforske gamle slotsruiner og gå en tur langs en af de mange strande – der er virkelig noget for enhver smag. Naturelskere kan også udforske nogle af Bornholms naturparker såsom Almindingen Skov, Christiansø fæstningsanlæg, Hammeren halvøen og Dueodde strand. Hvis du er på udkig efter kultur, så tag en tur over broen fra Klaesbo havn til Christiansø, hvor du kan finde en række historiske fæstninger og den gamle by Hammershus. Bornholm byder også på masser af aktiviteter for børn, herunder legepladser, vandparker og minigolfbaner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *