Blog

Overlad dødsboet til andre, hvis overskuddet ikke er til det

Når man mister en forældre eller en bekendt, som ejer en bolig af en eller anden form, så betyder det, at den afdøde har efterladt sig et dødsbo. Et dødsbo består af alle de ejendele, både møbler og interiør, som tilhørte den afdøde. Normalt så overgår det til de efterladte, som er tilskrevet i den afdødes testamente, men det behøver ikke nødvendigvis at udformes sådan.

Men kan fraskrive sig processen

Det er en rigtig stor og uoverskuelig proces, hvor man skal håndtere et dødsbo. Samtidig med, at man også skal prøve at holde sig selv sammen af tristhed. Hvis den afdøde er en person, der stod én nær, så kan det være ekstrem svært at håndtere at gennemgår alle personens ejendele også, fordi det vil være det ene minde efter det andet. Derfor kan man også lade et firma købe dødsboet. Det betyder, at firmaet vil købe ejendele, og selv håndtere, om ejendele skal køres på genbrugspladsen, sælges videre, eller eventuelt vurderes.

Fraskriv dig, hvis du har svært ved at overskue det

Det er en stor fordel, at lade andre håndtere dødsboet, så man kan koncentrerer sig om at sørge over den afdøde. Det kan også være, at man også skal have stablet en ceremoni i form af begravelse på benene samtidig, samtidig med, at man skal passe sin egen familie, og være der for dem.

Det kan derfor være en god ting at overlade dødsboet til nogle erfarende fagfolk, som også har flyttevogne og stærke mænd til rådighed. Her fraskriver man sig dog de egendele, som står i huset, eller man kan aftale, at få de mest mindeværdigfulde ejendele med sig, inden de går igang med at tømme. Firmaet vurdere selv ud fra ejendelenes stand og efterspørgsel. Så hvis man ikke selv har overskud, biler eller tid til det, så kan det bedst betale sig, at overlade det til andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *