Blog

Hvad du skal overveje, når du får en hund: Kost, motion og sundhed

En hund er et fantastisk kæledyr at have. De er et godt selskab, og de giver dig noget at tage dig af. Men før du anskaffer dig en ny hvalp, er det vigtigt at undersøge, hvilken type hund der passer bedst til din livsstil. Hver race har forskellige behov, når det kommer til mad, motion og sundhed. I denne artikel vil vi diskutere nogle ting, som du skal overveje, før du træffer din beslutning!

Kost

Hundens kost kan tilrettes efter hundens race, alder og dens aktivitetsbehov. Der findes nemlig en masse forskellige hundefoder at vælge imellem. Men det er vigtigt at vide, at du aldrig bør vælge det billige foder. Hunde er kødæderen, så den primære indtagelse bør derfor også være kød. Vælg et foder, hvor kød står først på ingredienslisten.

Halsbånd med hundetegn

halsbånd er praktisk, når hunden skal ud at gå tur. Men når hvalpen runder de 3 måneder, så er det lovpligtigt, at hunden skal bære et hundetegn på sig hele tiden. På hundetegnet skal der stå ejers navn og adresse. Det kan dog også være en god ide at skrive et telefonnummer. Undgå at skrive hundens navn på!

Hunden skal luftes og aktiveres

Det, som kommer meget bag på nogle hundeejere er, hvor aktive hunde er. Hvis man er en familie, som ikke er særlig aktive, så kan det være en stor mundfuld at få en aktiv hund ind i familien.

Hunden skal, uanset race, luftes flere gange dagligt. Hvis man bor i hus med adgang til have, så kan man med fordel lukke den ud et par gange i løbet af dagen. Men 1-2 gange bør hunden komme udenfor matriklen og få brugt sin næse. Nogle hunderacer er fint tilfreds med en tur eller to, men hvis du har valgt en race, som er meget aktiv, såsom en korthåret hønsehund, så vil den hurtigt blive understimuleret, hvis den ikke får udløst al sin energi. Dette kan medføre, at den opfører sig underligt, er vild, når der kommer gæster, bider i ting, når den er alene og meget mere.

Hunden skal have regelmæssig tjek hos dyrelægen

Ligesom vores babyer skal vaccineres, så skal hundehvalpe også. Der findes, ligesom menneskesygedomme, man kan dø af, også hundesygedomme. Det skal de naturligvis vaccineres i mod, og derfor bør man følge sit vaccinationsskema nøje. Dette bør ske én gang om året, indtil hunden ikke er her mere.

Generelt set, bør man tænke over, at dyrelægebesøg godt kan være dyre, hvilket der skal være økonomi til, hvis man vælger at anskaffe sig et kæledyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *